Какво представлява 3D принтирането?
3D принтирането или производството с наслояване е процес за създаване на триизмерни обекти от цифрови файлове.
 
Тъй като в създаването на 3D обекти участват процеси на постепенно добавяне на материал, обектите се създават последователно слой по слой. След отпечатване на обекта, всеки слой може да се види като тънка ивица от напречното сечение. Слоевете стават по-незабележими при високи точности на принтиране.
Процеси и технологии
1/2
Не всички 3D принтери използват една и съща технология. Съществуват няколко начина за принтиране и всички те се основават на технологията на наслояването, но се различават по типа му.

Някои методи използват разтапяне на материал за отделните слоеве. Selective laser sintering (SLS) и Fused deposition modeling (FDM) са най-често използваните технологии от този тип. Друг метот за 3D принтиране се базира на изпичането на фото-реактивна смола с ултра-виолетов лазер или подобен източник на светлина слой по слой. Най-разпространената технология от този тип е стереолитографията (SLA).

Готови сте да принтирате?

Внимание: Посочените цени в сайта са с включен ДДС. За актуални наличности, моля обърнете се към нас за справка!

 

* За продукти на склад в логистичния ни център в България доставката става на следващия работен ден когато поръчката е направена до 15:00 часа изключая в неделя и националните празници. Поръчки направени в неделя или на национални празници се обработват и изпращат на следващия работен ден. При доставки от логистичен склад в EU (изключая доставки от България), времето е между 3 и 6 работни дни от датата на поръчката.

  • Facebook - Black Circle
  • Instagram - Black Circle

© 2015 - 2020 by Maketechnics